Staj Seferbirliği Duyurusu

Bahar dönemi sonunda, yaz ayında, 2. sınıf öğrencilerimiz staj yapacaklardır. Mevcut pandemi sürecinde de gerek pandemiye bağlı iş yerlerinin uzaktan çalışmaya geçmiş olması gerek ekonomik sebeplerden dolayı firmaların kapanması/küçülmesi gerekse de temasla alakalı sebepler kaynaklı olarak staj yeri bulma konusunda öğrenciler zorluk çekebilirler.

Bu noktada Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından üniversite öğrencilerinin staj yeri bulabilmelerine yönelik “Staj Seferbirliği Projesi” adında bir çalışma başlatmışlar. CBİKO’nun Kariyer Kapısı platformu üzerinden hem kurum/kuruluşlar iş/staj taleplerini yapacak hem de öğrenciler kaydolup staj yeri bulma, staj başvurusunda bulunabilme olanağına sahip olabileceklerdir.

Staj Seferbirliği Projesi üniversitelerde eğitim gören ve staj yaparak deneyim kazanmak isteyen öğrencilerin liyakat ilkelerine dayalı ve fırsat eşitliği sağlayan Kariyer Kapısı platformu üzerinden staj imkânı yakalamasına olanak sağlamaktadır.

Platform üzerinden açılan ilana başvuran adaylar, işverenler tarafından; Akademik / Mesleki, Sanatsal / Sosyal ve Sportif Yeterlikleri üzerinden değerlendirilmektedir. Staj teklifi gönderme aşamasında adayların kimlik bilgileri işverenlerin erişimine açılmamaktadır. Bu sayede adaylar sadece sahip oldukları nitelikler özelinde değerlendirilmekte ve fırsat eşitliğine sahip olmaktadır.

Başvuru Adresi: https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Başvuru Dönemi: 22 Şubat 2021 – 22 Mart 2021