2022 TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) Başvuruları

Lisans öğrencilerimizin TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerine dâhil edilerek Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla hazırlanan 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) yeniden çağrıya açılıyor.

Proje yürütücüleri ve öğrencilerden gelen yoğun talep ile 2022 yılı 2. çağrısına çıkılacak STAR programı kapsamında proje tabanlı araştırma heyecanını toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak, ülkemizde proje yapma çalışmalarının yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlamak amaçlanmaktadır. Bugüne kadar 3689 projede görev alan 4948 öğrenci desteklediğimiz STAR programı kapsamında yeni çağrımızda 1500 öğrencimizi daha desteklemeyi planlıyoruz.

Proje tabanlı araştırma heyecanını toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve ülkemizde proje yapma çalışmalarının yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlamak amacıyla STAR Programı lisans öğrencileri için bir kez daha 21 Kasım 2022 tarihinde çağrıya açılıyor.

TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma proje yürütücülerinden STAR programına dahil edilen proje listesine https://star.tubitak.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecektir.

Lisans öğrencilerinin STAR bursiyeri olabilmeleri için 21 Kasım-9 Aralık 2022 tarihleri arasında https://ebideb.tubitak.gov.tr adresinden programa başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuruların tamamlanmasının akabinde başvurular proje yürütücüleri tarafından değerlendirilecek ve proje yürütücüsünün uygun bularak kabul verdiği öğrenciler projelerde görev alabileceklerdir.

Program çağrı metnine STAR proje portalından (https://star.tubitak.gov.tr/) veya program web sayfasından (https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari) ulaşabilirsiniz.

19 Kasım 2022
762 kez görüntülendi
Öğrenci Destek Hattı