TÜBİTAK 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR)

Değerli Öğrencilerimiz,

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB), bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla destekleyici ve teşvik edici programlar yürütmektedir.

Bu anlayışla, lisans düzeyinde örgün öğretim programlarına kayıtlı başarılı öğrencilerimizin Ar-Ge kültürlerinin oluşturulması, araştırma faaliyetlerine özendirilmesi ve araştırma yapmaya teşvik edilmesi amacıyla yeni bir STAR çağrısı hazırlanmıştır. Yeni çağrı kapsamında TÜBİTAK merkez ve enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev alacak 1.000 lisans öğrencisi desteklenecektir.

Programa başvurmak isteyen lisans öğrencileri ile TÜBİTAK araştırma projelerini buluşturmak amacıyla star.tubitak.gov.tr portalı oluşturulmuştur. Bursiyerlik hakkı kazanan öğrenciler 6 ay süresince aylık 750 TL ile desteklenecektir. Bu sayede akademik olarak başarılı öğrencilerin ilgilendikleri bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmesi sağlanacaktır.

Stajyer Araştırmacı Burs Programı 2 Kasım 2020 tarihinden itibaren başvuruları alınmaya başlanmış olup başvurular 30 Kasım 2020 tarihine kadar devam edecekir.

13 Kasım 2020
1.028 kez görüntülendi